A FABAK Kft. kapacitásbővítő beruházása

A FABAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A FABAK Kft. kapacitásbővítő beruházása 2017” című, GINOP-1.2.2-16-2017-01255 jelű támogatási kérelmét a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 2017. június 10. napján támogatásra alkalmasnak ítélte. A FABAK Kft. 18,81 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a GINOP – Mikro-kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című pályázaton. A 41,81 millió forint összköltségvetésű beruházás során vállalkozásunk eszközbeszerzést valósított meg. A projekt 2017.02.15.–2017.11.20-ig tartott, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Vállalkozásunk a nyertes pályázat segítségével kapacitásbővítő beruházási projektet valósított meg a Kft. telephelyén. Az elmúlt évek eredményeinek következménye volt, hogy a gyártásunkat szolgáló technikai háttér is magasabb igénybevételnek volt kitéve.

A pozitív elbírálásban részesült pályázatunk keretén belül az alábbi eszközöket vásároltuk meg: CNC megmunkálóközpont, forgács és porelszívó berendezés, darálógép, valamint a CNC megmukálóközponthoz kiegészítő felszerelés (vákuumszivattyú és vákuum papucsok).

A pályázatban szereplő eszközök beszerzésével tudjuk elérni, hogy nagyobb termelékenység mellett, kevesebb műszaki hibával járó időkieséssel kelljen számolnunk. A CNC megmunkálóközponttal összetettebb feladatokat tudunk megoldani, jobb kihozatalt tudunk elérni és gyorsabb megmunkálásra nyílik lehetőségünk, továbbá nagyméretű alapanyagok megmunkálására nyílik lehetőség, melyre a jelenlegi gépünk nem nyújtott megoldást. Az új elszívó berendezésünk alacsony emissziós értékű, nagyobb hatékonysággal és kevesebb energiával működik. A darálógép alkalmas az összes keletkező fa alapú hulladékunk aprítására, ezáltal egyszerűbbé válik a tárolás, valamint a fűtési anyagszükségletünket oldja meg.

 • a kedvezményezett neve:
  FABAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 • a projekt címe:
  „A FABAK Kft. kapacitásbővítő beruházása 2017”

 • a szerződött támogatás összege:
  18 814 500 Ft

 • a támogatás mértéke:
  45%

 • a projekt befejezési dátuma:
  2017.11.20

 • projekt azonosító száma:
  GINOP-1.2.2-16-2017-01255

GINOP-1.2.2-16-2017-01255 azonosító számú projekt

Vállalkozásunk a nyertes pályázat segítségével kapacitásbővítő beruházási projektet valósított meg a Kft. telephelyén.

TÁMOGATÁS